Прокуратура заявляє, що в Криму самозахопленнями зайнято 1306 га землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура заявляє, що в Криму самозахопленнями зайнято 1306 га землі

Кримінал
155
В Автономній Республіці Крим самовільно зайнято 1306 гектарів землі. Про це сьогодні в Сімферополі на міжвідомчій нараді з питань протидії злочинам і правопорушенням у земельній сфері повідомив прокурор Криму Володимир Бойко.
"Мова не йде про міжнаціональні, міжетнічні вчинки, мова йде про те, що сьогодні це лихо, що робиться з усіх боків", - сказав кримський прокурор про самозахоплення землі.
Бойко відзначив, що заходи, проведені виконавчою владою та органами місцевого самоврядування для вирішення проблеми самозахоплень, є неефективними.
Зі свого боку заступник прокурора Криму Таміла Дробицька заявила, що передумовою для самозахоплень у тому числі є невиконання або виконання не в повному обсязі низки нормативно-правових актів, покликаних урегулювати земельні відносини.
Зокрема, відзначив заступник прокурора автономії, не виконуються заходи, передбачені низкою указів Президента України ”Про завершення інвентаризації земельних ділянок, наданих громадянам із числа депортованих, прийняття комплексу додаткових заходів з надання земель громадянам цієї категорії і розробки схеми розселення депортованих громадян”.
Як сказав голова Ради міністрів Криму Віктор Плакида, проблема виділення землі вирішується в цей час за рахунок розширення меж населених пунктів. Так, за його словами, ухвалено рішення про розширення меж населених пунктів Сімферопольського району, за рахунок чого планується виділити 1,2 тис. га землі для "людей, що виявили бажання одержати земельні ділянки".
Кримський прем'єр також заявив, що в порівнянні з минулими роками в цей час "хвиля самозахоплень" пішла на спад. "Я вдячний тим, хто ініціював подібні самозахоплення і стояв на чолі, тим "гарячим головам", які повірили владі і сьогодні ці самозахоплення припинили", - сказав він, додавши при цьому, що є тільки один приклад, коли "загарбники" самі звільнили землю.
"Хвиля (самозахоплень - ред.) була стабілізована, і як єдиний приклад поки ще, на жаль, 164 гектара землі були звільнені добровільно загарбниками в Трудовській сільській раді (Сімферопольський район Криму - ред)", - сказав Плакида.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас