G7 готується до валютної інтервенції з метою стабілізувати долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G7 готується до валютної інтервенції з метою стабілізувати долар

Валюта
3230
Валютні трейдери вперше за останні 13 років говорять про те, що більше не впевнені в здатності ринку визначати курси валют. У міру того, як долар слабшає, ростуть очікування скоординованої валютної інтервенції провідних світових держав. Валютна криза, що стала результатом ослаблення американської економіки, уже привела до падіння долара до рівня 1971 року і найбільш значних коливань валютних курсів у цьому десятилітті.
"Імовірність координованої інтервенції буде збільшуватися в другому кварталі в міру ослаблення долара", - заявив Bloomberg голова валютних досліджень Calyon Мітул Котеча.
Незважаючи на останній стрибок долара до євро, аналітики Deutsche Bank, найбільшого світового валютного трейдера, вважають, що долар подешевшає до європейської валюти до 1,6 долара у зв'язку з рецесією в США. Royal Bank of Scotland вважає, що ризик інтервенції зростає і стане значним, якщо долар подешевшає нижче від цієї позначки.
"Недавній різкий стрибок євро до долара став для багатьох сюрпризом, і такі коливання змушують задуматися про інтервенції з боку центральних банків, - говорить аналітик BNP Paribas Ханс-Гюнтер Редекер. - У міру посилення волатильності ймовірність такої інтервенції росте".
За словами Редекера, що, за підрахунками Bloomberg, був в 2007 році найбільш точним прогнозистом, нинішній стан справ схожий із ситуацією 1995 року, тому що індекс курсу долара до валют основних торговельних партнерів США, що розраховується Федеральною резервною системою, упав 18 березня до 69,2631 пункту - мінімальної позначки за останні 37 років. Того разу центральні банки почали продавати та купувати валюту, щоб зупинити падіння долара.
"Велика сімка" заявила 9 лютого, що "надмірна волатильність і безладна зміна валютних курсів небажані". Наступне засідання групи пройде 12-13 квітня у Вашингтоні.
У лютому падіння долара до євро прискорилося, підсиливши побоювання, що міжнародні інвестори будуть продавати американські фінансові активи, а це ускладнить завдання з фінансування дефіциту бюджету США. Хоча минулого тижня долар подорожчав до євро на 1,44% - до 1,5448 долара за євро.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас