Ліхтенштейн уточнить поняття "податкові махінації" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліхтенштейн уточнить поняття "податкові махінації"

Казна та Політика
203
Після податкового скандалу, що вибухнув навколо німецьких клієнтів ліхтенштейнського банку LGT Treuhand, Ліхтенштейн почав переговори із Брюсселем про укладання угоди щодо спільної боротьби із шахрайством.
Уряд Ліхтенштейну готовий тісніше співробітничати з Євросоюзом у справі боротьби з податковими злочинами. Про це австрійському агентству АРА заявив голова місцевої банківської асоціації Міхаель Лаубер. У той же час Ліхтенштейн не готовий відмовитися від принципів недоторканності банківської таємниці і пріоритету захисту приватної сфери перед державними інтересами.
Банківська система Ліхтенштейну потрапила під вогонь міжнародної критики після того, як у лютому 2008 року в розпорядження прокуратури Німеччини потрапив диск із даними декількох сотень громадян ФРН, підозрюваних і ухиленні від податків. Всі вони є клієнтами ліхтенштейнського банку LGT Treuhand. Ліхтенштейн відмовляється співробітничати зі слідством на тій підставі, що горезвісні дані є предметом банківської таємниці і були придбані незаконним шляхом.
Проте, оскільки те, що сталося, загрожує діловій репутації місцевого банківського сектора, Ліхтенштейн просигналізував готовність тісніше співробітничати з ЄС. Як пояснив Лаубер, головною темою переговорів навколо угоди між Ліхтенштейном і Євросоюзом стане визначення терміна "податкові махінації". Справа в тому, що в Ліхтенштейні, на відміну від країн ЄС, саме по собі ухилення від податків злочином не є. Шахрайством вважається тільки приховання податків, поєднане з підробкою документів.
За словами голови банківського союзу, Ліхтенштейн готовий розширити поняття "податкові махінації", що, у свою чергу, змусить місцеві банки щільніше співробітничати зі слідчими органами держав ЄС. Одночасно Міхаель Лаубер підкреслив: скандал з німецькими платниками податків не зашкодив діловій репутації Ліхтенштейну. Відтоку клієнтів з місцевих фінансових інститутів поки не спостерігається.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас