Томенко: У діяльності київської влади виявлено низку порушень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко: У діяльності київської влади виявлено низку порушень

Казна та Політика
174
Парламентська тимчасова слідча комісія (ТСК) з розслідування діяльності київської влади виявила системні порушення законодавства.
Про це повідомив голова ТСК, народний депутат від блоку БЮТ Микола Томенко. Зокрема, за його словами, це стосується незаконного землевідведення в рекреаційних і природоохоронних зонах Києва.
Крім того, Томенко зазначив, що впродовж півроку київська влада відмовляється надати суду стенограму засідання Київради 1 жовтня 2007 р., коли було передано в приватне володіння декілька сотень гектарів землі.
Депутат завив, що не сприймає звинувачень в тому, що ТСК не співпрацює з київською владою. За його словами, через тиждень ТСК має намір зібратися в Київраді, запросивши ЗМІ, для того, щоб спростувати ці звинувачення.
Також Томенко вважає, що необхідно провести другий тур при виборах київського міського голови і в цілому при обранні голів місцевих рад. Він зазначив, що підтримує внесення змін до закону про статус міста Києва з метою розмежувати посади київської міської голови і голови КМДА.
Говорячи про висунення єдиного кандидата на посаду київської міської голови від демократичної коаліції, Томенко зазначив, "я робитиму все, щоб київський міський голова, Секретар Київради і перший заступник голови були визначені демократичною коаліцією і були визначені перед виборами. У іншому випадку це буде невиконання передвиборчих обіцянок, даних киянам".
На виборах міського голови повинні бути два основні кандидати Леонід Черновецький і кандидат від демократичної коаліції.
Нагадаємо, 21 березня ц.р. парламентська газета "Голос України" опублікувала постанову Верховної Ради про проведення позачергових виборів мера Києва і Київради, що завершує процес набуття чинності цього рішення. Вибори пройдуть 25 травня 2008 р. Центральній виборчій комісії доручено визначити бюджетні витрати на вибори, а уряду - профінансувати їх за рахунок цільової субвенції з Держбюджету.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас