Ринок поки не визначився з подальшим напрямком руху цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок поки не визначився з подальшим напрямком руху цін на нафту

Фондовий ринок
130
За останніх два торговельних дні ціни на нафту котируються в обмеженому торговельному діапазоні. Що й не дивно, якщо врахувати яке сильне падіння вартості ”чорного золота” спостерігалося в першій половині минулого тижня.
Лише за 3 торговельних дні вартість бареля нафти марки Brent, після досягнення історичного максимуму на 107.85 дол., впала більш ніж на 7 дол. до 100.40.
У четвер продовжилося зниження котирувань, в результаті чого ціни впали нижче рівня 100 дол. за барель, але все-таки, це зниження не було таким активним як у перші три дні минулого тижня. На NYMEX вартість бареля нафти марки Light також падала нижче рівня 100 дол. Але це зниження була короткотермыновим і ціна, після досягнення 3-тижневого мінімуму 98.55, відразу ж зміцнила і надалі постійно котирувалася вище позначки в 100 дол. за барель.
Схоже, учасники торгів не налаштові продовжувати подальші продажі нафти з метою досягнення нових мінімумів. На думку багатьох аналітиків, корекційний рух вже себе вичерпав, і ринок готовий до продовження росту і до досягнення нових історичних максимумів.
На ринку присутня думки, що вже в перспективі на найближчі місяці вартість бареля може зміцнитися до рівня 120 дол. за барель. У президента нафтового картелю ОПЕК своя думка про подальший розвиток цін на нафту. Шакіб Хеліль, що одночасно є й міністром енергетики Алжиру, нещодавно заявив про те, що ціна на нафту до кінця поточного року буде досить високою і буде котируватися в діапазоні 80 - 110 дол. за барель.
Зниження під рівень 80 дол. Хеліль вважає малоймовірним, а для зміцнення цін вище 110 дол. теж немає особливих причин, у зв'язку з тим, що на нафту буде тиснути зниження темпів росту американської та у цілому світової економіки.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас