Долар росте до євро на очікуваннях оздоровлення економіки після дій ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар росте до євро на очікуваннях оздоровлення економіки після дій ФРС

Валюта
4756
Долар росте до євро в понеділок на очікуваннях, що прийняті Федеральною резервною системою США заходи оздоровлять американську економіку, повідомило агентство Bloomberg.
Під час торгів курс долара до євро піднімався до $1,5341 - максимальної позначки з 12 березня. До 9:16 він склав $1,5373 проти $1,5431 у п'ятницю. За підсумками минулого тижня він уперше підвищився більш ніж за місяць. Долар також подорожчав до 99,9 ієни з 99,58.
"Найближчим часом долар збереже сильні позиції, - вважає голова валютних продажів HSBC Bank у Токіо Касуке Ханао. - Ринки позитивно оцінили заходи ФРС, прийняті минулого тижня".
Доларовий індекс, що торгується на ICE Futures і відслідковує курс долара до шести основних валют, виріс на 0,6% - до 73,146 пункту. У той же час золото подешевшало на 1,2%, нафта - на 1,7%.
20 березня американський ЦБ розширив програму кредитування фінансових компаній за допомогою казначейських зобов'язань. Тепер як заставу компанії можуть надавати портфелі іпотечних кредитів і папери, пов'язані із кредитами на комерційну нерухомість.
Зміцненню долара також сприяли чутки про те, що Група семи може почати скоординовану інтервенцію з метою запобігання уповільненню зростання світової економіки і падінню долара
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас