Тижневий огляд: Зниження ціни золота на світових ринках - думка банкіру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тижневий огляд: Зниження ціни золота на світових ринках - думка банкіру

Фондовий ринок
1070
"Як бачимо, прогнозоване зниження ціни золота, яке багато аналітиків очікували на початку літа, не лише не забарилося, а й навіть перевершило всі сподівання", - зауважує Ростислав Суліма, керівник напряму банківських металів АБ "Діамантбанк" - "17 березня ранковий лондонський фіксинг становив 1011,25 доларів за тройську унцію, і одразу після цього ціна золота почала стрімко знижуватись".
Ще наприкінці минулого тижня обговорювалося питання щодо вирішення проблем п’ятого за розміром інвестиційного банку США "Bear Stearns". Звісно, це вплинуло на очікування інвесторів, які схилялися до думки, що кредитна криза носить вже системний характер, через що слід очікувати подальше послаблення долару США.
Як наслідок, панічна торгівля підняла ціну золота до рекордних рівнів, 16 березня ціна найбільш активного квітневого золотого контракту збільшилася до максимальної позначки 1033,90 доларів за тройську унцію.
Однак з початком нового тижня після короткострокової стабілізації почалося зниження ціни, і 17 березня на товарно-сировинній біржі СОМЕХ ціна квітневого ф’ючерсу досягла позначки 1002,60 доларів за тройську унцію. У вівторок ціна золота різко відреагувала на рішення Федеральної резервної системи щодо зниження процентних ставок.
Як наслідок, після спот-курсу золота на рівні 1003,25 доларів за тройську унцію близько 17-30 по Гринвічу, вже близько 22-30 ціна золота впала до рівня 982,50 доларів за тройську унцію. Однією з причин такої реакції гравці називають ту обставину, що ставка була знижена на 0,75 процентних пункти, на той час як аналітики прогнозували зниження на 1 процентний пункт. У зв’язку з цим долар укріпився проти основних валют, що своєю чергою спричинило тиск на ціну золота. "Як бачимо, тенденція на зниження зберігається", - зауважує Ростислав Суліма. - "Гравці продовжують закривати довгі позиції по золоту, долар продовжує укріплюватись, хоч і не так стрімко, як в середині тижня, продовжуються фондові продажі сировинних товарів, дешевшає нафта. Спред між BID та ASK по золоту становить близько 15 доларів. Судячи з усього, ринок все ще залишається песимістичним".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас