Московський бізнесмен дав скрипку Гварнері вартістю 3,5 млн дол. ізраїльському скрипалеві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Московський бізнесмен дав скрипку Гварнері вартістю 3,5 млн дол. ізраїльському скрипалеві

Валюта
167
Російський юрист і підприємець 36-річний Максим Вікторов надав куплену ним на аукціоні Sotheby за $3,5 млн. скрипку, створену в 1741 році італійським майстром Джузеппе Гварнері, ізраїльському скрипалеві Пінхусу Зукерману для його першого виступу в Москві, повідомляє Bloomberg. Скрипка роботи цього ж майстра була улюбленим інструментом легендарного віртуоза ΧΙΧ століття Ніколо Паганіні.
Максим Вікторов вважає цю скрипку одним із найпрекрасніших у світі інструментів. І його думці можна довіряти, тому що він став першим росіянином, що купує дорогі музичні інструменти, - у його колекції нараховується 15 таких екземплярів. Вікторов є засновником і спонсором Paganini Moscow International Violin Competition. Він володіє двома фірмами: Investment Program Foundation і Legal Intelligence Group.
Із часів розвалу Радянського Союзу в 1991 році в Росії з'явилося нове покоління багатих людей, але тільки мала їхня частина бажає витрачати гроші на культурні і благодійні проекти. Вікторов сказав, що в нього немає бажання купити яхту або подібні їй предмети розкоші. Він заявив, що інвестиції в інтелект - це одне з найважливіших завдань сьогодні. Він також вважає, що можливість почути унікальний інструмент має "значення, що цивілізує". Як говорить Вікторов, "звуки цієї скрипки будять енергію, і я хочу розділити ці відчуття з тими, хто почуває те ж".
Попередній ціновий рекорд на ринку музичних інструментів такого рівня був установлений на торгах компанії Christie у травні 2006 року при продажі скрипки роботи Страдіварі 1708 року.
У листопаді 2005 року Вікторов купив приблизно за 568 тис. фунтів ($1,1 млн.) скрипку роботи Карло Бергонци на аукціоні Sotheby. І зараз у його колекції представлені роботи всіх найбільших майстрів музичних інструментів ΧVII-ΧVIII століть, включаючи роботи таких корифеїв, як Ніколло Гальяно, Якоб Штайнер і Карло Тононі. Час від часу власник надає інструменти для гри талановитим молодим музикантам, щоб вони знали, "як скрипка повинна звучати насправді".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас