Експерт: Криза в США ще не закінчилась — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Криза в США ще не закінчилась

484
Фінансова криза ще не завершилася, незважаючи на активні дії Федеральної резервної системи (ФРС) з її врегулювання. Таку думку висловив колишній голова ФРС Пол Волкер.
Волкер відмітив, що проблеми, з якими стикнулися США, є неминучим наслідком неприйнятної "бульбашки" у секторі житла.
"Я не думаю, що ця криза завершилася", - сказав Волкер в інтерв'ю телеканалу PBS. "Це досить серйозна проблема. Ми бачили, що ФРС вживає заходів, більш екстрені в деякому відношенні, ніж всі ті, які приймалися в минулому, щоб упоратися з фінансовою кризою, що викликає деякі питання", - відзначив експерт.
Раніше ФРС "закачала" більше половини трильйона доларів у фінансову систему, запустила нові програми кредитування та вжила інші заходи, щоб допомогти банкам, що постраждали в результаті кредитної кризи.
Вона також допомогла організувати продаж інвестиційного банку Bear Stearns, що зазнав серйозних проблем з ліквідністю, більшому банку JPMorgan.
"Це новий прецедент, - сказав Волкер. - Мудро це чи ні, залежало від того, наскільки серйозною була криза, а також від їхнього (влади) судження про загрозу припинення діяльності Bear Stearns. Це те судження, що вони повинні були винести, зрозуміле судження".
За матеріалами:
Собственник
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас