Як вибрати гарячий тур і не обпектися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як вибрати гарячий тур і не обпектися

935
Гаряча путівка може коштувати наполовину дешевше, ніж звичайний тур у ту ж країну і на той же термін. І як стверджують туроператори, 50 відсотків - це ще не межа "уцінки".
При цьому продавці путівок стверджують, що гарячий тур - це не якийсь неліквід, що збувають подешевше, а "продукт, у якого завершується термін придатності". Не розпродала турфірма всі свої квитки за 10 днів до дати вильоту - починається зниження цін. Якщо тримати ніс за вітром і вчасно вловити дим "туру, що загорівся", можна потрапити в країну своєї мрії із пристойною знижкою.
Найлегше в гарячі перетворюються гарячі напрямки. Єгипет, Туніс, Греція, Хорватія, Болгарія бронюються оптом, тому і шансів, що кілька місць вчасно не продадуться, завжди більше. Щоб уникнути збитків, турфірма обов'язково почне знижувати ціни. За 2-3 дні до вильоту путівки йдуть взагалі за собівартістю і навіть ще дешевше.
"Майорка весь червень була по 150 євро, тиждень на Криті йшов по 99 євро, 4 дні на Мармарисі коштували 96 євро з напівпансіоном (сніданок і вечеря), - говорить директор однієї з турфірм Ірина Мамай. - Гарячий тур - це дуже гарний варіант, якщо ви сидите на валізах і готові виїхати в будь-якому напрямку. Я знаю людей, які в такий спосіб об'їхали безліч країн, але це люди з вільним графіком і вільним же польотом фантазії".
Гарячий тур нічим не відрізняється від своїх більш холодних побратимів, крім строків, що підганяють. Літак, готель, набір послуг та екскурсій - стандартний. Тому не потрібно комплексувати і погоджуватися на менше через "Заплатив-то я сущі копійки". У вашому випадку не тільки фірма зробила вам послугу, скинувши ціну, але й ви їй: завдяки вам путівка не пропала.
Гарячі тури - для тих, хто швидко приймає рішення, не боїться ризикувати і не занадто болісно ставиться до невеликих погрішностей у сервісі.
Ваше головне завдання - не попастися на вудку, коли гарячий тур насправді виявляється всього лише маркетинговим ходом для залучення покупців. Не полінуйтеся зіставити ціни в декількох компаній. Іноді під видом дешевого туру продається цілком звичайний.
Путівки в безвізові країни можна купувати і за два дні до вильоту. Складніше із країнами, куди ще буде потрібно оформлювати візу: обов'язково розрахуйте час таким чином, щоб встигнути привести в'їзні документи в порядок.
Не піддавайтеся гіпнозу низької ціни. Уважно вивчіть договір, перш ніж підписувати: у ньому повинен бути переліт в обидва кінці, назва і зірковість готелю, програма екскурсій. Непогано б ще навести довідки про продавця путівки - це повинна бути перевірена, що давно працює на ринку, компанія. У століття інтернету і повсюдної телефонії провести своє власне невелике розслідування не так вже складно. Винагородою буде повноцінний відпочинок за істотно більш низьку ціну. Можна піти від протилежного: на сайтах і по телефонах великих туристичних компаній наводити довідки, чи не завалялося в них чого-небудь "погарячіше".
Часу на розгойдування у вас не буде. Гарячі тури, як гарячі пиріжки, розлітаються швидко. Ласу поїздку у вас можуть вихопити буквально з-під носа - поки ви домовляєтеся про відпустку, оформлюєте всі документи і везете гроші в офіс. Якщо експромт не ваш коник, краще подбати про відпочинок заздалегідь.
- Гарячі тури завжди утворюються тому, що горять авіаквитки (оператор не може продати свій блок місць, тому доводиться демпінгувати), і в спецпропозиції на базі цих гарячих квитків є готелі будь-якої категорії, як 3*, так і 5*, - говорить Ірина Мамай. - Але якщо ви прихильник певного готелю, у ньому запросто може не бути вільних номерів, і "під роздачу" він не потрапить.
У цьому випадку фірма навряд чи відпустить вас голіруч - підшукають заміну, але ви можете недорахуватися зірочок на фасаді готелю. У цьому випадку маєте повне право просити додаткову знижку. При розумному підході на курортному пляжі вас буде гріти не тільки південне сонце, але й думка, що ви заплатили за повноцінний відпочинок у два рази менше, ніж інші туристи.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас