Тендерну палату позбавили прибутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тендерну палату позбавили прибутку

388
Учора Верховна Рада переважною більшістю голосів - 440 депутатів - скасувала чинність закону про державні закупівлі.
Замість нього протягом двох тижнів, поки Кабінет Міністрів розробляє нову редакцію закону, буде діяти тимчасове положення на підставі документа 2004 року. "Буде працювати положення на підставі закону про закупівлі станом на 17 листопада 2004 року - без Тендерної палати, без міжвідомчої комісії, без платності тендерної документації", - розповів "бютівець" Сергій Терьохін. "Єдине застереження - у ньому будуть враховані зміни 2005 року, що стосуються адаптації до СОТ", - додав депутат.
При цьому Терьохін не став приховувати, що сьогодні було два сценарії розвитку подій відносно тендерного закону. "Ми готувалися до іншого розвитку подій. З 14.00 до 16.00 у нас проходила робоча група, ми планували підготувати до другого читання той розкритикований закон (Зварича/Кожем’якіна. - "Дело"), що був проголосований у першому читанні", - сказав депутат. За його словами, у законі також були викинуті ТПУ, міжвідомча комісія, плата за тендерну документацію. Але розуміючи, що довкола нього можуть знову виникнути спекуляції, депутати вирішили позбавити Тендерну палату повноважень.
Серед тих 10 депутатів, які не голосували за скасування цього закону, виявилися депутати, яких вважають затятими лобістами Тендерної палати - "бютівець" Антон Яценко і комуніст Олександр Ткаченко.
Яценко покинув Верховну Раду о другій годині, коли бютівці вирішували, за який закон голосувати. "Я не був у Раді з 14.00. Я не бачив документа і нічого поки сказати не можу", - відповів він уже після голосування.
У ТПУ коментувати ситуацію не стали. А прес-секретар Тендерної палати Андрій Васейко сказав лише, що ліквідація ТПУ піде на шкоду Україні. Прогнозуючи долю Тендерної палати, Терьохін відзначив: "ТПУ як громадська організація може бути. Але в неї більше немає повноважень - вона не може втручатися в процеси тендерних закупівель, звертатися в суди, писати доноси в прокуратуру".
6 мільярдів гривень було отримано структурами, "дружніми" до Тендерної палати, в 2007 році. Про це заявив заступник голови Секретаріату президента Ігор Пукшин.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас