КМДА розпочне перевірку київських компаній-забудовників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА розпочне перевірку київських компаній-забудовників

Нерухомість
114
Київська міська державна адміністрація розпочне перевірку київських компаній-забудовників.
Про це повідомив сьогодні заступник голови КМДА Володимир Головач.
За його словами, КМДА перевірятиме компанії-забудовники, які отримують дозволи на будівництво багатоквартирних житлових будинків. Зокрема будуть перевірятися фінансовий стан компаній, наявність ліцензій та інших документів, які підтверджують їхнє право на будівельну діяльність.
Головач повідомив, що на сьогодні більше 100 компаній-забудовників отримали від КМДА листи з проханням надати відповідні документи. На сьогодні у Києві існує близько 700 будівельних майданчиків, на яких ведуться або плануються будівельні роботи.
Також Головач підкреслив, що КМДА при виявленні певних порушень компанією не має права заборонити здійснення певних робіт, а лише може звернутися з проханням до правоохоронних та контролюючих органів, в тому числі до інспекції архітектурно-будівельного контролю, яка надає ліцензії на будівництво, посилити контроль.
Крім того КМДА наразі опрацьовує питання запровадження реєстрації договорів, які укладаються громадянами на будівництво житла. "Громадяни на власний розсуд укладають угоди на інвестування квартир, які їм пропонують. В цих угодах часто зазначається, що вони не є договором купівлі-продажу, інвестування, а отже це є не договір", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас