Експерт: Податок на нерухомість повинен стати основним джерелом наповнення місцевих бюджетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Податок на нерухомість повинен стати основним джерелом наповнення місцевих бюджетів

Нерухомість
224
Податок на нерухомість повинен стати основним джерелом наповнення місцевих бюджетів.
Про це заявив сьогодні економіст представництва Світового банку в Україні Олексій Балабушко, виступаючи на фінансово-економічному форумі.
Він відзначив, що для ефективного адміністрування даного податку необхідне впровадження відповідного фіскального кадастру, у який будуть внесені повні дані про нерухомість, що перебуває у власності громадян, включаючи оцінку її ринкової вартості.
Разом з тим, директор департаменту інституту бюджету і соціально-економічних досліджень Артем Рудик відзначив, що податок на майно не буде ефективним.
"Про це свідчить досвід країн Східної Європи: Польщі, Чехії, Угорщини", - відзначив він. Крім того, за його словами, податок на нерухомість рік тому був скасований у низці німецьких земель.
Як перешкоду для ефективного адміністрування податку на нерухомість Рудик вказав на труднощі з формуванням такого кадастру і визначенням об'єктивної ринкової вартості нерухомості. "Якщо ж ми почнемо застосовувати цей податок, виходячи з метражу, або балансової вартості, це не дасть позитивного результату", - заявив експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас