Медведєв відкрив фабрику реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв відкрив фабрику реформ

119
У Москві відбулося відкриття нового аналітичного центру - Інституту сучасного розвитку. По суті, ця структура повинна стати особистою фабрикою реформ для обраного президента Дмитра Медведєва, який, щоб підкреслити важливість Інституту, уже погодився очолити його опікунську раду.
Крім Дмитра Медведєва, до складу опікунів ІСР увійдуть відповідальні чиновники - наприклад, міністр економічного розвитку Ельвіра Набіулліна та міністр зв'язку Леонід Рейман, перший віце-прем'єр Держдуми Олег Морозов і керівник експертного управління президента Росії Аркадій Дворкович. Однак основним завданням Інституту є забезпечення відкритої експертної дискусії щодо політичних та економічних питань стратегічного розвитку держави. Не так давно Дмитро Медведєв уже висловлював побажання використати у своїй майбутній роботі аналітичні матеріали, підготовлені не чиновниками, а незалежними експертами. Виконувати функції каналу зв'язку для обраного президента Росії і буде Інститут сучасного розвитку.
Серед керівників робочих органів аналітичного центру чимало відомих та авторитетних фахівців у своїх областях. Наприклад, очолив Інститут відомий економіст Ігор Юргенс, експертами ІСР є Володимир Мау і Руслан Грінберг, а також критики багатьох урядових ініціатив останнього часу Олександр Аузан та Євген Гонтмахер.
Мабуть, не випадково Інститут сучасного розвитку свої перші сесії проводить у будівлі, що офіційно займає патронований міністром зв'язку Центр розвитку інформаційного суспільства. Фактично ж у цьому будинку працювали аналітичні групи з підтримки здійснення національних проектів. Дмитро Медведєв високо оцінив якість і професіоналізм їхньої роботи і висловив надію, що експертне співтовариство, що брало участь у роботі над нацпроектами, продовжить співробітничати і з новим інститутом.
Передбачається, що ІСР буде відкритий для зіткнень різних точок зору щодо важливих для країни питань, але частина дискусій залишиться закритою. Однак підсумкові рекомендації експертів влади виявляться доступні широкій аудиторії.
За матеріалами:
Версії.сом
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас