Перевізники почали підвищувати тарифи на проїзд у маршрутках у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перевізники почали підвищувати тарифи на проїзд у маршрутках у Києві

309
Приватні компанії-перевізники почали підвищувати тарифи на проїзд у маршрутних таксі в Києві. Про це повідомив виконавчий директор Асоціації перевізників-роботодавців "Столиця" Валерій Липецький.
З його слів, кожен перевізник на свій розсуд веде переговори із замовником - Головним управлінням транспорту Київської міської державної адміністрації про внесення змін до існуючих договорів на обслуговування конкретних маршрутів.
"Підписуються доповнення до договорів, у яких фіксується підвищення", - сказав Липецький.
З його слів, підвищення становить 0,25-0,5 гривні залежно від маршруту, тобто в рамках задекларованого Київміськадміністрацією граничного тарифу в розмірі 1,75 гривні.
"Вище цієї межі не піднімають... але перевізники погоджуються й на це", - додав він.
При цьому він підкреслив, що підвищення тарифів на проїзд вище 1,75 гривні необхідно у зв'язку із щоденним підвищенням цін на дизпаливо.
Однак він висловив впевненість, міськадміністрація буде відтягувати прийняття такого рішення у зв'язку із призначенням Верховною Радою позачергових виборів мера Києва й Київської міської ради.
Також Липецький повідомив, що Київміськадміністрація не почала з перевізниками офіційні переговори про дотримання паритету на ринку між приватними перевізниками й комунальним підприємством "Київпастранс".
Як повідомляло агентство, 12 частки перевізники призупинили роботу маршрутних таксі в Києві, а 13 березня зібрали уздовж центральних вулиць міста близько 600 порожніх маршруток.
Перевізники розраховували почати переговори з міськадміністрацією 18 березня.
Серед основних вимог перевізників - заборонити "Київпастрансу" використовувати рухомий склад у режимі маршрутних таксі й підвищення тарифів.
Київміськадміністрація наполягає, що тариф на проїзд у маршрутках повинен залишатися 0,75-1,75 гривні залежно від довжини маршруту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас