54% українських підприємств усе ще користуються неліцензійними комп'ютерними програмами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

54% українських підприємств усе ще користуються неліцензійними комп'ютерними програмами

335
54% українських підприємств усе ще використовують у своїй господарській діяльності неліцензійні комп'ютерні програми. Про це повідомили в компанії "Майкрософт Україна" з посиланням на результати дослідження компанії IDC.
На початку 2008 року міжнародна аналітична компанія IDC завершила комплексне дослідження корпоративного сегмента українського ринку, відповідно до якого 54% вітчизняних підприємств усе ще використовують у своїй господарській діяльності неліцензійні версії Microsoft Windows та Office. При цьому, найвищий рівень піратства спостерігається в сферах транспорту, комунікацій (56%) і фінансових послуг (53%), а найменший - у промисловій і виробничій галузях (51%).
З опитаних у рамках дослідження представників 500 українських компаній, що належать як до малого (51% опитаних) і середнього (35%), так і до великого бізнесу (14%), більше 330 респондентів твердо заявили, що неліцензійне ПЗ несе серйозні ризики для безпеки підприємства, пов'язані з уразливістю комп'ютера та високою ймовірністю зараження його вірусами.
За словами менеджера з легалізації програмного забезпечення компанії "Майкрософт України" Данила Ключникова, поступово ситуація з переходом національних компаній на ліцензійні програмні продукти змінюється в кращий бік.
"Тільки за три місяці поточного року понад 110 найбільших українських компаній віддали свою обґрунтовану перевагу саме ліцензійним комп'ютерним програмам, мотивуючи ухвалене рішення незаперечними аргументами надійності, якості та безпеки", - повідомив він. Крім того, не останню роль в ухваленні рішення про перехід на ліцензійне ПЗ відіграють і питання іміджу, репутації підприємства, при цьому, чим підприємство крупніше, тим уважніше ставлення його керівництва і власників до цих питань.
Відповідно до дослідження IDC, найменший рівень використання неліцензійного ПЗ спостерігається саме в представників великого бізнесу - 40%, у той час як для середнього цей показник становить 55%, а для малого - 66%. Адже саме великі національні корпорації усе активніше працюють над виходом на закордонні фондові ринки, що припускає прозорість у їхній господарській діяльності і бездоганну відповідність міжнародним стандартам. Так, наприклад, використання ліцензійного ПЗ є однією з обов'язкових умов для залучення закордонних інвестицій і сертифікації за стандартом ISO 9000.
Заснована в 1975 році корпорація Microsoft є визнаним світовим лідером у розробці програмного забезпечення, а також у наданні послуг і рішень, які допомагають людям і компаніям повністю реалізувати свій потенціал. З 2003 року в Україні працює компанія "Майкрософт Україна", у завдання якої входить розвиток ринку програмного забезпечення та просування продуктів Microsoft, підтримка партнерів і замовників, а також локалізація новітніх технологій корпорації і реалізація соціальних проектів на території України
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас