Вінський: Затверджено остаточний план кільцевої дороги навколо Киева — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вінський: Затверджено остаточний план кільцевої дороги навколо Киева

Нерухомість
690
Києва Затверджено остаточний план кільцевої дороги навколо Києва. Про це повідомив журналістам міністр транспорту і зв'язку Йосип Вінський.
Велика кільцева дорога будуватиметься в три етапи. Перший етап пролягатиме від траси Київ – Луганськ у напрямку Борисполя, траси Київ-Харків, Київ-Чернігів, південний мостовий перехід через Дніпро в районі міста Українка. Зокрема, довжина мосту становитиме близько 4,5 км. Друга ділянка пролягатиме в напрямку траса Київ – Ковель, Київ-Чоп, Київ-Одеса, Київ-Луганськ. Третій етап дороги має такий напрямок: траса Київ – Ковель, Київ - Овруч, північний мостовий перехід зі спорудженням дамби через київське водосховище в районі села Старі Петрівці, потім мостовий перехід через річку Десна, з виходом на трасу Київ-Чернігів. Перші дві ділянки, за словами міністра, планується побудувати до 2012 р., а третю північну ділянку планується збудувати до 2017 р.
У свою чергу, за словами заступника міністра Вадима Гуржоса, перша ділянка будуватиметься за бюджетні та кредитні кошти під гарантії держави, а друга та третя ділянки будуватимуться на кошти державного приватного партнерства та концесії. Він також додав, що цього року зазначено фінансування проектних робіт з будівництва кільцевої дороги в сумі 114 млн грн, планується, що восени вже розпочнеться будівництво першої ділянки великої кільцевої дороги.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас