Названо найкращого топ-менеджера країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найкращого топ-менеджера країни

932
Учора були оприлюднені результати щорічного рейтингу топ-100. Кращі топ-менеджери.
Середній вік першої десятки українських топ-менеджерів становить 43 роки. Молодість, амбіційність і фантастична працездатність - головні козирі переможця рейтингу Максима Тимченка. За 2 роки він зміг виконати свою сміливу обіцянку перетворити дітище Ріната Ахметова (ДПЕК) у найбільшу енергетичну корпорацію країн. Чистий прибуток компанії в 2007 році досяг рекордних 190 мільйонів доларів.
"Це перша приватна енергетична компанія, що змогла за такий короткий термін перетворитися в найбільшого гравця на ринку. Саме успішність, новаторство керівництва і вірно обрана стратегія вплинули на вибір експертів", - говорить головний редактор "ТОП-100. Рейтинг кращих компаній України" Василь Поворозник.
Другий рік підряд другий рядок рейтингу займає банкір Борис Тимонькін. Банківський гуру не збирається здавати своїх позицій. Він працює в банківському секторі близько 10 років і за цей час завоював авторитет і домігся визнання серед колег по цеху. Пророблена Тимонькіним і його командою робота стала знаковою для всього банківського ринку. В 2007 році Укрсоцбанк був проданий італійській групі UniCredit за 2 мільярди доларів. Це найбільша угода в банківському секторі України.
На п'єдесталі кращих ще один фінансист - чех Томаш Фіала. Керуючий директор інвесткомпанії "Драгон Капітал" так прижився в Україні, що перетворився в одного із найбільш впізнаваних і популярних менеджерів вітчизняного ринку. Під його керівництвом торік "Драгон" провів 10 IPO і приватних розміщень. Фіала зміг продати частку в компанії впливовому міжнародному банку Goldman Sachs. Сьогодні під управлінням "Драгон Капітал" перебуває більше 1 мільярда доларів.
Той факт, що рейтинг за рік оновився майже наполовину, Василь Поворозник пояснює так: "Ми розширили склад галузевих рейтингів, включивши в них юридичні компанії і фірми-посередники на ринку страхування".
Наймолодшому учасникові рейтингу всього 25 років. Нинішній президент "Познякижилбуду" Артур Мхитарян увійшов у батьківський бізнес майже в 17 років і за ці роки встиг зарекомендувати себе із кращого боку. У ТОП-100 він на 79-му рядку.
Однак "стара гвардія" не думає здаватися під натиском молодих. Справжні патріархи вітчизняного бізнесу - голова правління ММК ім. Ілліча Володимир Бойко і голова "Дніпроенерго" Юрій Бочкарьов - як і раніше в першій половині списку. Але рекордсменом цього року став гендиректор "Запоріжсталі" Віталій Сацький, що зайняв 53-е місце в рейтингу. У свої 77 років він управляє одним з найбільших меткомбінатів країни. Сацький - постійний учасник рейтингу кращих менеджерів, а за підсумками 2005 року металург був навіть визнаний кращим менеджером України.
Цього року в рейтинг увійшли також 5 успішних леді, але поки жодна з них не змогла пробитися в першу двадцятку. Тому експерти "ТОП-100" склали спеціальний рейтинг жінок-керівників.
Список найуспішніших представниць слабкої статі в бізнесі очолив голова правління "ПРОСТО Страхування. Життя і пенсія" Галина Третьякова. "Жінці властиве лідерство, але так вже склалося, що найчастіше всього жінка - лідер у сім'ї", - пояснює Третьякова.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас