Через півтора місяці літати стане дешевше, ніж їздити на поїзді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через півтора місяці літати стане дешевше, ніж їздити на поїзді

4165
В українському небі готується цінова революція, уже через півтора - два місяці нашу країну і сусідню Польщу повинні зв'язати рейси дешевих авіакомпаній, вартість яких буде від 20 дол., якщо замовляти квитки за місяць - два до польоту. Літати "лоу-кости" будуть із Кракова і Катовице в Київ, Одесу, Львів і Дніпропетровськ, повідомила польська "Газета Виборча". Планується, що місткі "Боїнги" та "Ейрбас" будуть літати в Україну і назад не рідше, ніж раз на день. Ціль - налагодження міцних повітряних зв'язків між країнами напередодні Євро - 2012.
Цю інформацію нам підтвердили і в Україні. Джерело з державіаадміністрації України заявило "Сьогодні", що декілька так званих бюджетних авіакомпаній, що уже кілька років працюють на польському ринку, уже перебувають у процесі одержання сертифіката експлуатанта (документ, що дає право на польоти в Україну) і незабаром почнуть перші польоти. За словами джерела, ціна за квиток в один кінець може починатися від $20 при попередньому замовленні місця через інтернет. Однак усе буде залежати і від величини аеропортових зборів за кожного пасажира. Якщо наші аеропорти проявлять високі апетити, то ціна може вирости і до $70. Однак навіть при такій ціні конкурувати з нашими перевізниками вони зможуть, на сьогодні квиток Київ-Варшава в один кінець коштує як мінімум у три рази дорожче, а квиток на поїзд Київ - Краків - близько $100.
Основна перевага нововведення для українських пасажирів - поява зручного транзиту через аеропорти Кракова і Катовице в основні європейські столиці. На польоті, скажемо, у Париж і назад можна буде заощадити мінімум $240 (за умови, що політ Київ - Краків - Київ обійдеться в $140). Є в очікуваній дешевизні і мінуси - не завжди зручні стикування рейсів (пересадки можна чекати півдня), часті запізнення літаків і відсутність сервісу на борті (харчування платне).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас