Кучма незадоволений металургами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кучма незадоволений металургами

23
Президент Леонід Кучма заявив, що експеримент із надання податкових пільг підприємствам гірничо-металургійного комплексу, який тривав протягом 1999–2001 років, не приніс очікуваних результатів, повідомляють Українські Новини.
На його думку, експеримент, поліпшивши фінансовий стан підприємств і дозволивши їм підвищити обсяги виробництва, не досяг основної мети — модернізації виробничих потужностей. Тільки близько 10 % доходів від експерименту було спрямовано на технічне переоснащення підприємств. За два роки було модернізовано тільки 8 % потужностей — при тому, що 65 % з них є зношеними. Президент наголосив на відсутності істотних іноземних інвестицій у галузь, сказав, що вони становлять лише $250 млн., або 5 % від загального обсягу інвестицій в Україну.
Кучма також негативно оцінив орієнтацію металургів на зовнішній ринок. Металурги, використовуючи податкові пільги, вивозять більшу частину металу за заниженими цінами, що фактично збагачує тільки імпортерів металопродукції, призводить до антидемпінгових розслідувань проти України і негативно відбивається на внутрішньому споживанні металу.
Президент заявив: якщо ситуація не покращиться, він сам піде до Верховної Ради і запропонує скасувати державну підтримку гірничо-металургійних підприємств. Він також закликав металургійні компанії поєднуватися, створюючи замкнуті ланцюжки за схемою "сировина – готова продукція".
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас