Термін введення в експлуатацію газопроводу Nabucco перенесений на 2013 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Термін введення в експлуатацію газопроводу Nabucco перенесений на 2013 р.

Енергетика
125
Термін введення в експлуатацію газопроводу Nabucco перенесений на 2013 р.
Про це на прес-конференції в м. Анкарі повідомив директор проекту Рейнхард Мітшек.
Раніше планувалося, що Nabucco почне працювати в 2011 р. Крім того, Р.Мітшек виразив готовність постачати через Nabucco іранський газ, не дивлячись на протести США, якщо в Європі буде достатній попит. "Якщо буде попит від європейських покупців, ми постачатимемо іранський газ до Європи через Nabucco", - цитує Reuters слова Р.Мітшека.
Проект Nabucco передбачає будівництво газопроводу в обхід Росії з метою зменшення залежності країн Євросоюзу від російських постачань газу. У даний час його реалізують австрійські OMV, угорська MOL, болгарська Bulgargaz, румунська Transgaz, турецька Botas і німецька RWE, яким належить по 16,67% об'єднаної компанії-оператора проекту. Французька Gaz de France, що вважалася ще одним претендентом на участь в проекті, заявила про те, що після провалу переговорів про приєднання до газопроводу Nabucco розглядатиме інші проекти в Європі.
Газопровід Nabucco завдовжки 4 тис. км забезпечить достачання середньоазіатського і каспійського газу до Європи через Азербайджан, Грузію, Туреччину, Болгарію, Угорщину, Румунію і Австрію. Вартість проекту оцінюється в 5 млрд євро. Розробкою Nabucco займаються австрійські OMV, угорська MOL, турецька Botas, болгарська Bulgargaz і румунська Transgaz.
Транськаспійський газопровід дозволить транспортувати газ з Туркменістану за допомогою трубопроводу по дну Каспія через територію Азербайджану, Грузії і Туреччини до Європи. Його потужність може скласти 20 млрд куб. м газу на рік.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас