Evraz відмовляється від злиття "Южкузбассугля" і "Распадской" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Evraz відмовляється від злиття "Южкузбассугля" і "Распадской"

Фондовий ринок
133
Evraz Group відмовляється від злиття "Южкузбассугля" і "Распадской", оскільки вважає, що ця угода в цей час не відповідає інтересам акціонерів Evraz, говориться в повідомленні компанії.
На початку лютого співвласник і член ради директорів Evraz Group Олександр Абрамов говорив "Інтерфаксу", що банки завершують оцінку ВАТ "Распадская" і ВАТ "Южкузбассуголь" у рамках угоди злиття.
Evraz Group, що є основним акціонером компаній, у червні 2007 року оголосила про плани зі злиття двох компаній. Після завершення угоди "Распадской" повинно було належати 100% акцій "Южкузбассугля", при цьому Evraz планувала одержати контроль над об'єднаною компанією.
У цей час Evraz належить 40% "Распадской" і 100% "Южкузбассугля". Крім Evraz акціонерами "Распадской" є Геннадій Козовой і голова ради директорів компанії Олександр Вагін, вони разом контролюють 40% капіталу, решта 20% акцій перебувають у вільному обігу.
У розповсюдженому в середу повідомленні Evraz заявила, що прийшла до висновку, що подальша інтеграція "Южкузбассугля" зі сталевим виробництвом Evraz і з нещодавно придбаними українськими активами буде в цей час більш привабливою, ніж злиття активу з "Распадской".
"Южкузбассуголь" і "Распадская" створять більш значну вартість для акціонерів, існуючи як самостійні активи", - сказав голова ради директорів і генеральний директор Evraz Олександр Фролов, чиї слова наводяться в повідомленні. "Южкузбассуголь" уже став частиною важливливої складової нашої інтегрованої моделі бізнесу", - відзначив він, додавши, що Evraz розвиває обидва бізнеси "Южкузбассугля" - з виробництва коксівного та енергетичного вугілля.
"Для нас тією самою мірою важливо, що "Распадская" залишиться стратегічним партнером Evraz і надійним постачальником вугілля на російські підприємства групи", - сказав О.Фролов.
Evraz у повідомленні також оголосила про кадрові перестановки в "Южкузбассугле". Так, на місце Андрія Козового, що покинув посаду генерального директора вугільної компанії, призначений Андрій Борщевич (колишній директор з виробництва "Южкузбассугля"), що стане на посаду 20 березня.
У цей час Evraz купує українські ГЗК "Суха балка", Дніпропетровський металургійний завод ім.Петровського, коксохімічний завод "Баглейкокс", "Дніпрококс" і Дніпродзержинський коксохімічний завод. Ці активи входять у групу "Приват", що належить основним акціонерам найбільшого в Україні ПриватБанку Геннадію Боголюбову та Ігореві Коломойському. Угоди планується закрити в першому кварталі 2008 року
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас