Полсон: Економіка США переживає різкий спад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Полсон: Економіка США переживає різкий спад

Казна та Політика
249
Економіка США в даний час переживає різкий спад.
Про це сьогодні повідомив міністр фінансів США Генрі Полсон в інтерв'ю одному з американських телеканалів.
"Ми визнаємо, що зараз спостерігається різкий спад економіки. Наші громадяни, без сумніву, знають про це. Тому для мене важливо не характеризувати поточну економічну ситуацію, а сказати, що ми маємо намір зробити все для стабілізації стану", - цитує його слова Reuters.
За словами Полсона, в даний час Міністерство фінансів США вивчає нестабільність ринків капіталу і більше всього стурбоване тим, щоб криза не поширилася на реальну економіку. "Нам необхідно укріпити стабільність ринків капіталу і упевнитися в тому, що вони функціонують нормально", - заявив Полсон.
Міністр фінансів США також висловив свою упевненість в стійкості і гнучкості ринків капіталу країни, проте, на його думку, ринкам буде потрібен якийсь час, щоб подолати нестабільність. Полсон також вважає, що запланована американським урядом програма зі стимуляції економіки допоможе стабілізувати ситуацію.
Нагадаємо, що напередодні президент США Джордж Буш також заявив про те, що економіка країни переживає нелегкі часи, але американська адміністрація повністю тримає ситуацію під контролем. Дж.Буш виступив перед журналістами після зустрічі з міністром фінансів США Полсоном і радниками з економічних питань.
Президент відзначив, що США переживає не кращі часи, але уряд робить все можливе, щоб вивести країну з кризи. Він також зауважив, що підтримує дії Федеральної резервної системи (ФРС) США по боротьбі з кризою. За його словами, швидкі і рішучі дії ФРС підтримує і глава Мінфіну Полсон. Запевнюючи громадськість в тому, що США в змозі справитися з кризовою ситуацією, президент сказав, що в довгостроковій перспективі з економікою країни буде "все гаразд".
Нагадаємо, що ФРС США на позачерговому засіданні знизила ставку з первинних кредитів на 0,25 процентного пункту - до 3,25%, зменшивши, таким чином, різницю між цією ставкою і ставкою федеральних фондів (базовою обліковою ставкою) до 0,25 процентних пункти. Це рішення вказує на гострий дефіцит ліквідності в американській банківській системі, оскільки до цього різниця між ставкою з первинних кредитів і ставкою федеральних фондів стабільно складала 0,5 процентних пункти. Чергове засідання комітету з відкритих ринків ФРС США відбудеться сьогодні. Аналітики чекають, що ФРС в черговий раз знизить облікову ставку - на 0,5 процентного пункти або навіть на 1 процентний пункт. В даний час ставка складає 3%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас