Черговість у списку жертв афери "Еліта-Центр" визначать до 18 квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черговість у списку жертв афери "Еліта-Центр" визначать до 18 квітня

Нерухомість
228
Список потерпілих, які зазнали збитків у результаті діяльності групи будівельних компаній "Еліта-Центр", сформований остаточно.
Він нараховує 1751 людину і з 1500 з них уже проведено персональне звірення.
Про це йшла мова на черговому засіданні урядової комісії з вирішення проблем забезпечення житлом громадян, що постраждали внаслідок афери групи будівельних компаній "Еліта-Центр", що очолює міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда, повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку та будівництва.
На засіданні була досягнута домовленість із представниками постраждалої сторони про те, що через місяць, до 18 квітня, буде визначена черговість у вже сформованому списку. Це питання будуть вирішувати за власною ініціативою самі потерпілі на загальних зборах.
Під час роботи урядової комісії було встановлено, що групі будівельних компаній "Еліта-центр" у свій час було передано під забудову 11 земельних ділянок. На шість із них накладений арешт.
Представники Київської міської державної адміністрації, які входять до складу комісії, говорять про те, що всі ділянки можуть бути використані під забудову. Вони також звернулися із проханням до потерпілих підписати із КМДА угоду про поступку права вимоги, що, за їхніми словами, дасть можливість прискорити поновлення порушених прав.
Угода вже підготовлена юристами КМДА та на даний момент над нею працюють адвокати потерпілих. Міністерство юстиції продовжує працювати над розробкою правової підстави, що повинна дати юридичні підстави для порядку відшкодування збитку потерпілим.
Як повідомлялося, на початку 2006 року в Києві була розкрита велика афера на ринку нерухомості. Більше 1,5 тис. громадян стали жертвами групи компаній "Еліта-Центр", представники якої брали в них гроші як оплату нібито житла, що будується. Загальна сума, що одержали шахраї від довірливих громадян, оцінюється приблизно в 400 млн. грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас