Близько 22 тис. квартир в Кременчуці залишились без газу через аварію на ГРП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близько 22 тис. квартир в Кременчуці залишились без газу через аварію на ГРП

Енергетика
167
Частина Кременчука (Полтавська обл.), а також частково села Велика Кахнівка і Червона Знаменка залишилися без газу через аварію на газорозподільному пункті (ГРП), повідомив голова ВАТ "Кременчуггаз" Олександр Орленко на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій у вівторок.
За його словами, відключення газу відбулося через те, що спрацював запобіжний забірний клапан на ГРП №26 по просп. Полтавському.
"18 березня о 5:47 від жителів мікрорайону Молодіжний надійшло повідомлення про відсутність природного газу. Причина - спрацював запобіжний клапан. Наше устаткування відрегульоване правильно, воно спрацювало: не повторилася ситуація в Дніпропетровську. Причина, через яку спрацював клапан, буде відома при розбиранні технічного устаткування. Це могло бути через те, що щось було в трубопроводі", - сказав він.
Орленко відзначив, що для ліквідації наслідків аварії і підключення будинків до газу знадобиться не менше двох днів. Для проведення відповідних робіт запрошені фахівці з Комсомольська і Семенівки.
Навчальні та медичні установи, що перебувають у мікрорайоні Молодіжному, для приготування їжі переважно використовують електроплити. Проте, відзначив Орленко, заклади соцінфраструктури працівники "Кременчукгаза" мають намір підключити до газу вже до кінця дня у вівторок.
Орленко звернувся до жителів Кременчука із проханням перекрити газові засувки у квартирах. Газівники у вівторок планують зробити стовідсотковий поквартирний обхід. Усього без газу залишилося 22 тис. квартир. У мікрорайоні Молодіжний 196 будинків
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас