Найдорожче в світі шампанське випущено у Франції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найдорожче в світі шампанське випущено у Франції

729
Французька фірма Pernod Ricard випустила в продаж найдорожче у світі шампанське - вартістю більше 4 тис. євро за пляшку.
Відома французька фірма Pernod Ricard випустила в продаж найдорожче у світі шампанське - із ціною 50 тис. євро за ящик з 12 пляшок. Тобто одна пляшка 0,75 літра шампанського марки Perrier Jouet обійдеться покупцеві в 4 тис. 166 євро.
Колишній рекорд ціни належав фірмі LVMH, що випустила обмежену серію трилітрових сулій Don Perignon по 12 тис. євро кожна, тобто по 4 тис. євро за літр.
Таким чином, ціна за елітні сорти французького шампанського наблизилася в останні роки до вартості ювелірних виробів.
Кожен покупець (або його представник) наддорогої партії шампанського марки Perrier Jouet повинен буде особисто з'явитися до виробничого комплексу фірми і її сховищ у місті Еперне (департамент Марна). Там за домовленістю з ним фахівці компанії проведуть операцію з введенню до складу шампанського певної кількості цукру та купажу запашних вин інших років. У такий спосіб буде здійснена "персоналізація" за бажанням замовника кожної із проданих партій. Очікується, що покупців буде близько ста чоловік. Покупці також одержують можливість нанести на етикетку своє ім'я і залишити на вісім місяців пляшки в підвалах Pernod Ricard для продовження процедури відстоювання купленої партії елітного шампанського. Саме після цього терміну, на думку експертів фірми, смак шампанського "дійде до досконалості".
Дана партія "шиплячого вина" створюється на основі кюве Belle Epoque урожаю 2000 року.
За заявою виробників дана елітна партія призначається "для супербагатих покупців" і буде запропонована лише цінителям з обмеженого числа країн - США, Японії, Росії, Великобританії, Китаю, Швейцарії і самої Франції.
Низка особливо популярних і знаменитих у західному світі особистостей зможуть одержати пляшки наддорогого шампанського задарма, або за зниженою ціною. Серед щасливчиків - знаменита іспанська акторка Вікторія Абріль і рок-співачка Маріанна Фейтфул, хриплоголосий ветеран британської рок-музики.
У цей час Pernod Ricard посідає четверте місце у світі за обсягами продажів - з 388,7 млн пляшок. За результатами 2007 року приріст її виробництва склав 7,3%. Перше місце в рейтингу з великим відривом тримає LVMH.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас