З Україною будуть судитися за рейдерство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З Україною будуть судитися за рейдерство

Енергетика
403
ВАТ Татнафта починає міжнародний арбітражний розгляд відносно України у зв'язку з незаконним насильницьким захопленням у жовтні 2007 року ЗАТ Укртатнафта (Кременчуцький НПЗ, Полтавська область), більша частина акцій якого належить Татнафті та акціонерам, пов'язаним з нею.
У компанії Татнафта нагадали, що 11 грудня минулого року компанія направила президентові, прем'єр-міністрові і міністрові закордонних справ України повідомлення про суперечку із пропозицією про проведення переговорів "у зв'язку з вимогами Татнафти, що випливають із силового захоплення Кременчуцького НПЗ".
"Незважаючи на те, що, за наявними відомостями, кілька вищих посадових осіб України назвали захоплення "протизаконним рейдерством", Україна не почала ніяких дій.
Крім того, з моменту направлення Татнафтою повідомлення про суперечку Україна не почала ніяких дій для врегулювання суперечки і не почала переговори з компанією, повідомила Татнафта.
У заяві говориться, що на підставі угоди між урядом РФ і Кабміном України про заохочення і взаємний захист інвестицій Татнафта має право почати міжнародний арбітражний розгляд відносно України в будь-який час після 11 березня 2008 року.
Татнафта подасть клопотання про проведення арбітражного розгляду, у якому вкаже арбітром зі своєї сторони визнаного юриста в галузі міжнародного публічного права.
Компанія Cleary, Gottlieb, Steen & Hamilton підтвердила, що залучена для ведення міжнародного судового процесу відносно України від імені Татнафти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас