Укрзалізниця хоче зберегти лізингові схеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця хоче зберегти лізингові схеми

Казна та Політика
97
Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") має намір і далі оновлювати рухомий склад на умовах фінансового лізингу, повідомив заступник генерального директора "Укрзалізниці" Віктор Чорний.
"Ми не будемо відмовлятися від тих лізингових програм, які були напрацьовані нашими попередниками", - сказав він на прес-конференції в понеділок.
У той же час, за його словами, це торкнеться тільки тих угод, які укладалися відповідно до чинного законодавства і повністю влаштовують "Укрзалізницю" і лізингові компанії.
"Ті договори, які влаштовують обидві сторони та економічно обґрунтовані, будуть виконуватися в повному обсязі, а ті, які були укладені не відповідно до чинного законодавства, повинні бути або виправлені, або визнані такими, які будуть розірвані знову відповідно до чинного законодавства", - відзначив Чорний.
Як повідомлялося, "Укрзалізниця" у березні відмовилася приймати рухомий склад, зазначений у договорах лізингу між Держадміністрацією і ВАТ "Лізингова компанія "Укртранслізинг" (Київ). Перший заступник глави правління "Укртранслізингу" Сергій Ілаш відзначав, що "нинішнє керівництво "Укрзалізниці" відмовляється приймати нову техніку під будь-якими приводами". "Із січня по лютий на залізниці були поставлено техніки на суму близько 1 млрд грн, техніка не приймається", - підкреслював Ілаш.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас