Уряд узяв під контроль ринок цукру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд узяв під контроль ринок цукру

20
Міністерство аграрної політики створило координаційну раду з питань регулювання ринку цукру, насіння та цукрового буряку, повідомляють Українські Новини. Раду очолив міністр Мінагрополітики Сергій Рижук.
Згідно з наказом міністерства, рада займатиметься розробкою стратегії цукрового ринку, розроблятиме щорічні програми розвитку галузі, забезпечуватиме захист внутрішнього ринку цукру та посівного матеріалу від імпорту.
Кабінет Міністрів вважає розвиток ринку цукру одним зі своїх пріоритетних напрямків роботи. Останнім часом уряд розробляє схеми боротьби з контрабандним цукром із Росії та Молдови, імпорт якого збільшився після того, як Україна вилучила цукор з режиму вільної торгівлі з Білоруссю й Молдовою. Восени минулого року Кабмін обмежив імпорт цукру через спільні підприємства, зони вільної торгівлі та вільні економічні зони, щоб стабілізувати ціни на ринку.
Через перенасичення ринку цукор продавався за ціною 1 900–2 100 гривень/тонна замість встановленої урядом мінімальної ціни у 2 370 гривень/тонна. Зараз цукор продається за ціною 2 400 гривень/тонна. Ємність цукрового ринку в Україні фахівці оцінюють у 2 млн. тонн на рік.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас