Індекс виробничої активності Нью-Йорка в березні впав до історичного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс виробничої активності Нью-Йорка в березні впав до історичного мінімуму

Казна та Політика
165
Індекс виробничої активності Empire Manufacturing у березні впав до мінімальної позначки з моменту початку його розрахунку Федеральним резервним банком Нью-Йорка в 2001 році, повідомило агентство Bloomberg.
Значення індикатора в поточному місяці склало мінус 22,2 пункти проти мінус 11,7 пункту в лютому. У той же час аналітики очікували підвищення до мінус 7,4 пункти.
Перевищення індексом нульової позначки означає збільшення активності у виробничій сфері, індикатор нижче нуля свідчить про погіршення ситуації.
Промислове виробництво слабшає на тлі погіршення ситуації в економіці, включаючи спад на ринку житла, що триває третій рік поспіль, скорочення випуску автомобілів та уповільнення зростання споживчих витрат.
"Економіка сповільнюється, і виробничий сектор рухається слідом за економікою", - відзначає головний економіст Daiwa Securities America Майкл Моран.
У той же час індекс ФРБ Нью-Йорка, що оцінює прогноз на найближчі півроку, збільшився в березні до 25,8 пункту в порівнянні з 22,7 пункту місяцем раніше.
Середнє значення Empire Manufacturing в 2007 році становило 17,2 пункти проти 20,2 пункти в 2006 році
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас