Одеський хліб - на вагу золота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеський хліб - на вагу золота

Аграрний ринок
169
ВАТ "Одеський коровай" знову підвищив оптово-відпускні ціни на свою продукцію, повідомила співвласниця ВАТ Юлія Шейко в понеділок, 17 березня.
За її словами, подорожчав хліб трьох сортів. Тепер виробник продає буханець "Пшеничного" I сорту за 2 грн. (збільшення вартості на 5,3%), "Дарницького степового" - за 2,27 грн. (на 8,6%), "Білково-пшеничного" - за 1,5 грн. (на 25%).
На підприємстві подорожчання пояснюють підвищенням ціни на борошно з Державного резерву і введенням іншого порядку його використання.
Суть нововведення в тому, що сировина з держзапасу надається тільки для випуску хліба масових сортів, вагою не менше 500 г і з певною часткою пшеничного або житнього борошна. Останній вимозі не відповідав пшенично-житній хліб "Переяславський новий" від "Одеського короваю". Керівництво ВАТ вирішило не пекти таку продукцію, замінивши її хлібом "Одеський житній" (60% житнього обдирного борошна і 40% - пшеничного). Оптово-відпускна вартість цього буханця - 2,18 грн.
У холдингу відзначають, що борошно з Держрезерву більше не буде надаватися для виготовлення "Білково-пшеничного" хліба (для діабетиків). Тому при його випічці стане використовуватися борошно, що купується за ринковою ціною.
За березень пшеничне борошно вищого сорту, зроблене на Куліндоровському комбінаті хлібопродуктів, подорожчало на 7,1%, I сорту - на 7,6%, II сорту - на 16,8%.
Нинішнє підвищення цін на продукцію "Одеського короваю" - четверте із середини жовтня минулого року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас