Аналітики бачать паніку в діях ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики бачать паніку в діях ФРС

Валюта
926
Аналітики Wall Street прогнозують погіршення ситуації у фінансовому секторі США, помітивши паніку в рішенні ФРС знизити ставку дисконтування і запустити нову програму кредитування.
ФРС із усіх сил намагається стримати розростання кризи фінансової системи США, вказують вони.
Роберт Бруска, головний економіст FAO Economics вважає, що новий механізм кредитування, оголошений 16 березня, запущений для того, щоб підтримати інші фінансові компанії, які входять до числа первинних дилерів ФРС. “У ФРС на руках зараз більше інформації після того, як держорган ознайомився зі звітністю Bear Stearns,” - сказав Бруска.
Дін Бейкер, один з керівників Центру економічних і політичних досліджень (Center for Economic and Policy Research) виступив із критикою на адресу ФРС, назвавши нову схему кредитування через аукціони “реальним кроком убік закритості”. ФРС не надає інформацію про компанії, які одержують кредит під час аукціону. Таємність пояснюється спробою подолати “страх” банків робити позики через дисконтне вікно, тому що такі дії викликають підозри про проблемний стан балансу банку. Але на думку Бейкера, “зараз не той час, коли потрібно закривати двері і ховати все в темряві”. Бейкер зізнався, що в діях ФРС і міністерства фінансів відчув панічні настрої.
Аналітик інвестиційного банку Oppenheimer (OPY) у Нью-Йорку Мередіт Уітні констатує: “Власний капітал Bear Stearns (BSC) може знецінитися. Вимушений продаж активів приведе до ще більшого зниження їхньої ціни, у результаті чого відбудеться “каннібалізація” капіталу, що залишився”. “Покупка Bear Stearns є плюсом для JPMorgan, оскільки доповнює його можливості в таких областях, як надання брокерських послуг хеджевим фондам (prime brokerage) і збільшує їхню присутність в інших сегментах. Проте, ціна покупки Bear Stearns може ввести в оману інвесторів, що вкладають кошти в акції банківського сектора, при оцінці ними вартості фінансових активів. При цьому ми відзначаємо, що Bear Stearns в останній тиждень зазнавав серйозних проблем з ліквідністю”, - зауважує аналітик Lehman Brothers (LEH) Джейсон Голдберг.
“Очевидно, що ФРС намагається надати більше ліквідності, щоб уникнути розростання кризи,” - сказав Гері Шлоссберг, старший економіст фонду Wells Capital Management, керуючого активами в розмірі $200 млрд.
“Кредитна криза вже торкнулася всіх галузей ринку,” - сказав Тецуро Сугіур, головний економіст Mizuho Research Institute Ltd. . “Колапс Bear Stearns шокував владу,” - додав він
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас