Англійці не знають, скільки вони реально платять за світло і газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Англійці не знають, скільки вони реально платять за світло і газ

Казна та Політика
133
Вісім з десяти англійців не знають, скільки вони платять по рахунках газових та електричних компаній, повідомляє Sky News з посиланням на спеціально проведене опитування.
З'ясувалося, що 82% опитаних не знали, який у них тариф на електрику, 32% заявили, що рахунки на оплату електроенергії - найважчі для розуміння.
Відповідно до дослідження Energy Saving Trust,споживачам набагато складніше розібратися в змісті рахунків за газ та електрику, ніж у рахунках за телефон. Банківські повідомлення, документи, пов'язані з користуванням кредитними картками, і рахунки за кабельне телебачення визнані більш зрозумілими, ніж рахунки за електрику.
Опитування показало, що більше половини респондентів хотіли б мати індивідуальні лічильники електроенергії в себе вдома, що дозволило б відслідковувати кількість витраченої енергії і суму, що прийдеться заплатити за неї. Близько 96% опитаних виявили цікавість до такого роду лічильників тому, що вважають: використання такого агрегату допомогло б їм зменшити кількість споживаної енергії. 54% учасників опитування вважають, що наявність лічильника сприялася б більш акуратній і своєчасній оплаті.
Дослідження також показало, що в таких країнах, як Сполучені Штати і Швеція, використання подібного пристосування дозволяє кожному домогосподарству в середньому зменшити на 5%, а то й 10% суму оплати за електроенергію.
Аналітики Energy Saving Trust вважають, що якщо всі у Великобританії стануть використовувати лічильники і скоротять свої витрати хоча б на 5%, то загальна економія досягне суми 1.2 млрд. фунтів на рік.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас