Шепелев: Прогнози про стрімке зниження цін на житлі в Україні не мають під собою серйозних підстав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шепелев: Прогнози про стрімке зниження цін на житлі в Україні не мають під собою серйозних підстав

Нерухомість
434
Прогнози щодо можливості різкого зниження цін на житлову нерухомість в Україні в даний момент не мають під персоною серйозних підстав.
Про це заявив народний депутат від БЮТ, член парламентського комітету з питань банків і фінансів Олександр Шепелев.
"Досвід кризового 1998 р. показав, що корекція ринку нерухомості відбувається поволі, мінімум за рік. Отже поки ринок нерухомості не здає позицій. Але, якщо через деякий час ситуація зміниться, оптимальним інструментом заощадження стануть депозити в банках. - сказав він. - З цієї причини в 2008 р. можна чекати прискореного зростання банківських депозитів по всій банківській системі. Ті банки, які поквапляться з підвищенням процентних ставок, мають всі шанси наростити свою частку на цьому ринку".
За прогнозом народного депутата, варто чекати підвищення ставок в середньому на 1,5-2,0% річних по депозитах в національній валюті України і на 1-1,5% по депозитах в іноземній валюті.
"Підвищуючи ставки, все ж таки мало хто з банкірів чекає надто вже великого притоку нових вкладників, багато хто думає просто утримати своїх клієнтів. - відзначив Шепелев. - Основним же наслідком змін в кредитних програмах банків стане уповільнення темпів зростання як іпотечного, так і споживчого кредитування, а також скорочення об'ємів кредитних портфелів. У тих же українських банків, які підвищать ставки по внесках, але не зроблять цього по своїх кредитних продуктах, в результаті скорочення маржі знизиться ще і прибутковість".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас