Земля під Києвом подорожчає на 1-4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Земля під Києвом подорожчає на 1-4%

Нерухомість
465
Консалтингова компанія SV Development (Київ) прогнозує підвищення вартості земельних ділянок під Києвом на 1-4% у березні. Про це повідомив директор з маркетингу компанії Володимир Степенко.
"У березні вартість землі буде збільшуватися приблизно такими ж темпами, як й у лютому. Ніяких істотних коливань не передбачається, але в принципі їх і бути не може, тому що земля вже ввійшла в ринкове русло. У процентному співвідношенні це буде від 1 до 4% залежно від району", - сказав він.
Степенко відзначив, що різкі підвищення на яку-небудь ділянку можливі тільки у випадку спекулятивної угоди.
"І якщо раптом по якій-небудь ділянці буде різкий зліт - це неправда - це просто люди хочуть більше грошей заробити", - сказав він.
При цьому він відзначив, що в районах, де в цей момент вартість землі найбільш низька, (Баришівський, Фастівський, Кагарлицький) подорожчання ділянок буде більш відчутне і складе 3-4%.
У районах же, де вартість земділянок і так досить висока (Обухівський, Києво-Святошинський, Бориспільський райони), підвищення можливе на 1-2% залежно від розміру ділянки, її розташування і технічних характеристик.
Степенко також відзначив, що до квітня вартість землі буде плавно рости, що пов'язане із сезонністю.
Як повідомлялося, SV Development прогнозує активізацію іноземних девелоперських компаній після скасування мораторію на продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
SV Development прогнозує початок роботи організованого ринку землі з 2009 року.
SV Development здійснює діяльність із 2005 року.
Компанія надає консалтингові послуги в сегменті заміської нерухомості та котеджних селищ
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас