В найближчі місяці подорожчає цукор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В найближчі місяці подорожчає цукор

Аграрний ринок
484
Найбільші українські цукровиробники повідомили, що в найближчі місяць-півтора оптові ціни на цукор виростуть на 30-40%.
"У квітні-травні оптова ціна на цукор у країні може вирости до 3,3-3,5 тис. грн/т із ПДВ, а в роздробі - підвищитися до порядку 5 грн/кг", - заявив голова правління Національної асоціації цукровиробників України "Укрцукор" Микола Ярчук.
Як пише видання, до таких висновків цукровиробники прийшли на підставі даних про очікуване різке зменшення площі посівів цукрового буряка на 15% - до 540 тис. га. Зниження може бути і більші значним, залежно від погодних умов. Крім того, в 2008/09 маркетинговому році кількість цукрових заводів може скоротитися на 20-25 підприємств.
Заява асоціації в цілому була підтримана представниками компаній, що зайняли в 2007 році близько 36% ринку.
"Всі вцілілі заводи працюють нижче собівартості, аграрії не хочуть сіяти цукровий буряк - замість проблеми надлишку білого цукру ми одержимо в цьому сезоні проблему дефіциту", - сказав президент "Інцукорпром-К" Дмитро Барінов.
Як уточнив виданню перший заступник голови правління "Укрцукора" Петро Борисюк, причиною зниження попиту на виробництво буряка є встановлення урядом граничних цін на цукор і буряк.
"Якщо наприкінці минулого року собівартість виробництва тонни цукру становила 3,21 тис. грн., то продавати його доводилося по 2,7-2,8 тис. грн/т. При цьому в Росії, Білорусії, Молдавії ціни на цукор вищі від українських", - відзначив він.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас