Азіатські ринки в глибокому падінні після катастрофи на Wall Street — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські ринки в глибокому падінні після катастрофи на Wall Street

Фондовий ринок
1710
Азіатські фондові ринки різко пішли вниз у понеділок 17 березня слідом за американським доларом. Новина про те, що JPMorgan Chase має намір купити проблемний інвестиційний банк Bear Stearns остаточно позбавила інвесторів оптимізму.
Насамперед, ціни на нафту знову встановили новий рекорд на азіатських торгах, а ф'ючерси на індекси США відправилися в глибоке падіння в ранні години понеділка. У неділю третій за розміром банк США JPMorgan оголосив, що купить інвестиційний банк Bear Stearns за $236,2 млн. або $2 за акцію, що було сприйнято інвесторами як остаточний крах одного з п'яти найбільших інвестиційних банків США.
Безумовно, спроба врятувати інвестиційний банк не може не викликати поваги до JPMorgan, але для інвесторів в Азії вона стала сигналом найжорстокішої кризи, що вибухнула на Wall Street і привела до руйнування одного із брендів інвестиційної банківської справи. Якщо розоряються такі бренди, то можна чекати, що це далеко не остання криза на Wall Street.
Індекси Азії однозначно відреагували на карколомну новину. Японський Nikkei 225 обвалився на 4,5% під час денної сесії до рівня в 11691,00 пункту, що є найнижчим рівнем з липня 2005 року. Гонконгський Hang Seng потонув на 5,4%, але потім трохи відновив свої позиції до 21346,32 пункту, або мінус 4%. Всі азіатські майданчики були в глибокому мінусі, включаючи індекси Австралії і Китаю, а індійський Sensex провалився на 4,1% у ранкові години.
Більше того, термінові дії ФРС протягом вихідних, коли ставка дисконтування була знижена до 3,25% також стурбувала інвесторів. У вівторок також очікується, що ФРС знизить ставку по федеральних фондах до 2%.
На хвилі очікувань рішення ФРС долар відправився в глибоке падіння. Американська валюта ослабла до 95,72 ієн. Євро також оновив історичний максимум до долара, зміцнившись до $1,5903. Нафта також кинулася до позначки $111,50 за барель.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас