Американський дипломат розраховує на врегулювання протиріч між Росією та Україною в газовій сфері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський дипломат розраховує на врегулювання протиріч між Росією та Україною в газовій сфері

86
США не вважають, що Росія повинна субсидіювати українську енергетику, але не хотіли б, щоб через скорочення енергетичних поставок із РФ виникла небезпека дестабілізації в Україні, заявив помічник заступника держсекретаря США Девід Крамер.
"Ми знаємо про газові протиріччя між Росією та Україною, які розв'яжуться на шляху більшої прозорості і ліквідації фірм-посередників", - сказав в інтерв'ю "Інтерфаксу" американський дипломат, що курирує відносини з Росією, Україною, Білорусією та Молдавією.
"Ми не вважаємо, що Росія повинна продовжувати субсидіювати українську економіку, енергетику. Але ми не хочемо, щоб в Україні виник ризик дестабілізації через скорочення енергетичних поставок з Росії", - підкреслив Д.Крамер.
Він висловив надію, що "знайдеться спосіб виробити більш ясні енергетичні відносини між Україною і Росією, що так само в інтересах Росії".
Торкнувшись прагнення України стати членом НАТО, Д.Крамер запевнив, що "США не мають наміру штовхати Україну ні в якому напрямку".
"Ми вважаємо, що розвиток наших відносин з Україною не повинен відбуватися за рахунок Росії. Ніхто не повинен бачити міждержавні відносини як гру з нульовим результатом. Ми хочемо підтримувати міцні відносини з Україною, але ми хочемо гарних відносин з Росією", - підкреслив дипломат
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас