У конфлікті між маршрутниками і владою можуть програти кияни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У конфлікті між маршрутниками і владою можуть програти кияни

319
Страйк перевізників і розмови чиновників про те, що маршрутки приберуть із міста, знову розділили місто. Одні городяни готові прожити без них (серед них багато живуть біля метро та мають авто). Інші впевнені, що є в столиці місця, де без "бусів" не обійтися.
"На маршрутці я доїжджаю до роботи за півгодини, а на громадському транспорті - мінімум за годину, так ще і з пересадкою, і автобус ходить раз на півгодини! Народу безліч!" - говорить киянин Володимир, житель Троєщини. Та ж ситуація на Татарці, Борщагівці. За інформацією ГУ транспорту, у столиці 30 маршруток, які їдуть на відстані від 20 км.
"Багато з них не дублюються міським транспортом і нам потрібно робити одну-дві пересадки, якщо пересісти в автобуси-тролейбуси, - говорить киянка Ірина Шведова. - Наприклад, маршрут №517: щоб доїхати з вулиці Ірпеньської на Севастопольську площу, потрібно добратися до ст. м. "Академмістечко", потім до "Шулявської", сісти там на тролейбус (наприклад, №21)". Крім того, є вулиці, по яких не ходить міський транспорт і жителі можуть їздити тільки на маршрутках - Електротехнічна, Лісорубна, Клавдіївська, Прирічна, Потьє, Набережно-Корчеватська, Політехнічний провулок.
Люди сходяться на думці, що перш ніж змінювати маршрутки, потрібно запропонувати альтернативу: збільшити кількість тролейбусів-автобусів так, щоб вони ходили напівпорожніми раз на 3-5 хвилин, як на Заході, прокласти десятки нових маршрутів, з огляду на досвід маршрутних автобусів, і чесно оголосити, скільки буде коштувати проїзд у громадському транспорті, коли альтернативи йому не стане.
Унікальні маршрути
150 - вулиця Милославська - Індустріальний міст
155 - Окружна - Петрівка
242 - ст.м "Лісова" - вулиця Індустріальна
401 - вулиця Чорнобильська - залізничний вокзал
412 - площа Льва Толстого - Корчувате
417 - вулиця Підлісна - Контрактова площа
421 - вулиця Симиренка - Петрівка
427 - ст.м. "Палац спорту" - проспект Відрадний
433 - вулиця Жолудєва - бульвар Шевченка
455 - Севастопольська площа - проспект Свободи
463д - вулиця Північна - вулиця Донецька
527 - вулиця Овруцька - вулиця Попудренка
558 - Залізничний вокзал - Виноградар
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас