Прокурор Києва: Земельні справи з’явилися після інциденту між Луценко і Черновецьким — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокурор Києва: Земельні справи з’явилися після інциденту між Луценко і Черновецьким

Нерухомість
770
Жодної земельної справи до інциденту між Луценком і Черновецьким МВС прокуратурі не передавало, - заявив в інтерв’ю "ДТ" прокурор Києва Євген Блажівський, відкидаючи звинувачення у перешкоджанні розслідуванню справ, пов’язаних з діяльністю Київської міської державної адміністрації.
Я вам публічно й офіційно заявляю, що до 22 січня про жодні земельні справи, порушені МВС, столична прокуратура не знала й не відала, - заявив Євген Блажівський.
За його словами, у січні-лютому до прокуратури було передано справу про земельні махінації з підставними особами, так звану «справу студентів», і ще три справи - щодо Київської фортеці, щодо земельних махінацій у Деснянському районі та щодо підробки документів фермерського господарства "Промінь", - які прокуратура відправила на додаткову перевірку.
Окремо він прокоментував ситуацію зі "справою студентів", яку прокуратура припинила за недостатністю обставин, після чого вилучила матеріали і порушила власну кримінальну справу відносно службовців КМДА, - вже не за фактом шахрайства, а за зловживання службовим становищем.
У цьому випадку шахрайство скоює посадовець. Це по-перше. По-друге, як ви кажете, з вилученими документами сьогодні працює слідча група, до якої, до речі, входить переважна більшість працівників МВС. Уже 10 томів написано. Справді, є достатня кількість фактів, доказів, документів. 36 осіб уже підтвердили, що за скромну винагороду віддали копії своїх документів, - наголосив він.
Щодо людини, підозрюваної міліцією в організації махінацій, Блажівський повідомив: Ідеться про громадянина на прізвище Тютюник, якого міліція хотіла заарештувати. З ним проводилися три очні ставки. Ніхто його не впізнав. Хоча прізвище у свідченнях справді звучало… Отож потрібної кількості доказів для санкції на арешт не виявилося.
Разом з тим він запевнив, що розслідування триває: Прокуратура дала міліції повну можливість продовжити роботу над доказовою базою. І коли буде зібрано достатню кількість доказів, буде пред’явлено обвинувачення.
В цілому, за інформацією Блажівського, за 2 роки прокуратура направила до судів 79 позовів щодо земельних питаннь.
Тим самим ми поставили вимоги про повернення міській громаді понад 2 тис. га землі (2006 рік - 90 га, 2007-й - 2000 га, 2008-й - 45 га). І вже реально повернули близько 200 га, - заявив він, визнавши, що ця статистика враховує реагування на земельні рішення 2003-2005 років.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас