На Чернігівщині з'явився близнюк "Еліти-Центру"! — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Чернігівщині з'явився близнюк "Еліти-Центру"!

Нерухомість
190
Бахмацьким РВ УМВС у Чернігівській області порушена кримінальна справа за фактом скоєння шахрайських дій службовими особами житлово-будівельного кооперативу, які протягом 2006 року склали фіктивні договори і протоколи зборів кооперативу про участь у будівництві багатоквартирного будинку та заволоділи їхніми коштами на загальну суму 100 тисяч гривень.
Про це "Главреду" повідомив відділ УМВС України в Чернігівській області. Історія почалася ще в радянський час, коли кооператив громадян зводив 5-поверховий будинок на 90 квартир. Будинок виріс лише до 3 поверху, а потім на пострадянському просторі почалося безладдя, тому будівництво зупинилося на довгі роки.
Але тут з'явився ловкач, що відкрив офіс, де миловидний персонал за комп'ютером розповідав всі переваги вкладання грошей у добудовування будинку.
Перед цим «інвестор» зумів переконати міську раду виділити йому землю, на якій стоїть довгобуд, під будівництво будинку. Оскільки вже і кооперативу давно не було, і документи всі були загублені.
Багато хто повірив, що 31 серпня 2007 року будинок буде зданий в експлуатацію, адже залишилося добудувати лише 2 поверхи і провести внутрішні роботи. А оскільки в райцентрі практично нічого не будується, то клієнтів зібралося досить.
Ті ж члени кооперативу, які ще мали пай з радянських часів, одержали пропозицію відмовитися від нього за грошову компенсацію або доплатити і нарешті-то стати власниками нерухомості.
Коли «інвестор» почав поводитися підозріло, увесь час видумуючи все нові і нові причини того, чому будівництво зовсім не рухається, клієнти перестали платити внески. Але згодом псевдоінвестор взагалі зник.
Порушена справа. Ведуться пошуки аферистів.
За матеріалами:
Glavred.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас