Понад 90% мобілок завезені в Україну нелегально — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 90% мобілок завезені в Україну нелегально

Кримінал
193
Більше 90% мобільних телефонів, які продаються в Україні, не декларувалися на митниці, тобто завезені в країну нелегально.
Про це заявив голова Державної митної служби України Валерій Хорошковський в інтерв'ю щотижневику "Дзеркало тижня"."За нашими деклараціями, зайшло мобільних телефонів трохи більше, ніж на $30 млн., а ринок відзвітувався про те, що було продано мобільних телефонів на суму понад $500 млн.", - заявив Хорошковський.
За словами голови ДМСУ, великою проблемою при митному контролі є малі розміри та висока питома вартість мобільних телефонів. "Мобільники - це окреме лихо. Вони маленькі.
Одна пропущена фура може коштувати $2 - $3 млн., якщо це ексклюзивні речі", - повідомив він. При цьому, за словами Хорошковського, нелегальне ввезення у країну відбувається і на рівні порівняно дрібних партій. "Люди тягнуть сумками, обсяги пристойні. Дві-три спортивні сумки айподів можуть потягнути на кілька сотень тисяч доларів", - підкреслив глава Держмитслужби.
Голова ДМСУ також визнав, що поки митникам надзвичайно важко боротися з нелегальним ввезенням мобільних телефонів. "Щиро кажу, дірок і схем - мільйон. Якщо не створити багатокільцеву систему, то боротися із цим буде дуже складно", - заявив Хорошковський.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас