УБОЗ в Житомирській обл. викрило ОЗГ, через фіктивні підприємства якої пройшло 1,9 млрд грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УБОЗ в Житомирській обл. викрило ОЗГ, через фіктивні підприємства якої пройшло 1,9 млрд грн.

Кримінал
171
Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській обл. спільно з працівниками прокуратури викрили організовану злочинну групу з корумпованими зв"язками в податкових органах.
Зловмисники створили систему ухилення від сплату ПДВ в особливо великих розмірах. Про це РБК-Україна повідомила прес-секретар ГУБОЗ Олена Мельник. Як встановили співробітники УБОЗ, протягом 2006-2008 рр. було створено низку фіктивних підприємств, через які пройшло майже 1,9 млрд грн. Внаслідок дій зловмисників до бюджету, за попередніми підрахунками, не надійшло 57 млн грн внаслідок незаконного уникнення сплати ПДВ.
За матеріалами УБОЗ в Житомирській обл. прокуратура порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 364 (зловживання влади або службовим становищем працівниками правоохоронних органів) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) КК України. П"ять членів затримано в порядку ст. 115 КК України до обрання судом запобіжного заходу. Наразі тривають слідчо-оперативні заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до діяльності організованого злочинного угрупування.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас