Мінздрав хоче сам отримувати гроші Глобального Фонду боротьби зі СНІДом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінздрав хоче сам отримувати гроші Глобального Фонду боротьби зі СНІДом

Казна та Політика
103
Мінздрав України має намір виступити основним реципієнтом в одержанні коштів Глобального фонду для протидії ВІЛ/СНІД та іншим соціально-небезпечним хворобам.
Як повідомляє прес-служба Мінздраву, про це йшла мова на зустрічі в міністерстві зацікавлених сторін щодо питання одержання коштів Глобального фонду. Фонд оголосив 8 раунд прийому заявок, що протриває з 1 березня по 9 липня 2008 року.
Серед зацікавлених сторін, що взяли участь у заході, були перший заступник міністра охорони здоров'я Микола Проданчук та інші представники цього міністерства і також Міністерства праці та соціальної політики Крім того, представники USAID, UNAIDS, PATH, відомих громадських організацій.
Зокрема, учасники зустрічі детально обговорили організаційні та концептуальні питання щодо формування заявки від України на одержання коштів Глобального фонду і зійшлися на тому, що Міністерство охорони здоров'я виступить основним реципієнтом у цьому питанні.
Коментуючи підсумки зустрічі, Проданчук відзначив, що максимально широке коло учасників заходу і відкритість обговорення свідчить про готовність Мінздраву працювати на демократичних принципах.
Як повідомлялося, Національна рада з протидії туберкульозу і ВІЛ-інфекції/СНІДу створила робочу групу, що розробить нову заявку від України в Глобальний фонд для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією на одержання гранта. Якщо Фонд підтримає новий документ, то держава дістане додаткові кошти, які будуть спрямовані на боротьбу з туберкульозом і СНІДом у країні.
Раніше Глобальний фонд боротьби з ВІЛ/СНІД (ГФ) заявляв про можливе призупинення з 2008 року фінансування гранта відносно України в розмірі $150 млн. Це пояснювалось тим, що Україна не виконала взяті на себе зобов'язання перед Глобальним фондом про впровадження програм замісної терапії метадоном для наркозалежних.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас