США мають намір внести Венесуелу до списку країн-спонсорів тероризму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США мають намір внести Венесуелу до списку країн-спонсорів тероризму

79
У палаті представників конгресу США представлений на розгляд проект резолюції про внесення Венесуели до списку країн-спонсорів тероризму.
Даний крок був зроблений після виявлення документів, що вказують на підтримку Каракасом угрупування "Збройних революційних сил Колумбії" (FARC).
Проект розробили члени палати представників Ілеана Рос-Лейтінен і Конні Мак. Вони пропонують поставити Венесуелу в один ряд з КНДР, Іраном, Сірією, Суданом і Кубою, які вважаються спонсорами тероризму, передає Reuters.
Раніше держсекретар США Кондоліза Райс повідомила, що Вашингтон продовжує стежити за ситуацією у Венесуелі і за наявності неспростовних свідоцтв може внести Венесуелу до списку країн-спонсорів тероризму.
Нагадаємо, 1 березня 2008 р. колумбійські підрозділи за підтримки авіації провели операцію, направлену на знищення бойовиків FARC на півдні країни, недалеко від кордону з Еквадором.
В ході операції був ліквідований один з лідерів повстанців Рауль Рейес, а також захоплені документи FARC, які, за свідченням Боготи, указують на фінансові зв'язки бойовиків з урядами Венесуели і Еквадору.
Напередодні К.Райс призвала Венесуелу виконувати свої зобов'язання перед ООН і не надавати на своїй території укриття терористичним угрупуванням. Коментуючи конфлікт між Венесуелою, Еквадором і Колумбією, держсекретар заявила, що кордони не повинні ставати засобом, за допомогою якого терористи ховаються від правосуддя.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас