Хто відслужить в армії, зможе вступати без екзаменів і без грошей? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто відслужить в армії, зможе вступати без екзаменів і без грошей?

141
Кабінет міністрів 12 березня створив міжвідомчу комісію для підготовки пропозицій щодо посилення мотивації служби в Збройних Силах. Про це журналістам повідомив міністр оборони Юрій Єхануров, пише "Обком" з посиланням на "Українські новини".
"Учора створена міжвідомча комісія на чолі з першим віце-прем'єр-міністром (Олександром) Турчиновим з підготовки пропозицій щодо поліпшення мотивації служби в Збройних Силах, у тому числі за контрактом", - сказав міністр.
За його словами, пропонується надати право військовослужбовцям, які відслужили два роки за контрактом, вступати у вищі навчальні заклади без іспитів та вчитися там безкоштовно.
"Той, хто служить два роки, буде мати можливість безкоштовно вчитися в навчальних закладах. Якщо депутати будуть такими добрими, то вони без іспитів будуть приймати цих людей", - сказав Єхануров.
Він додав, що Кабмін і Міноборони спільно розробили законопроект про контрактну службу у ВР.
"Після дискусій, які відбулися в Кабінеті міністрів, він рекомендований до направлення у Верховну раду", - сказав Єхануров.
Законопроект пропонує надати право служити у ЗС за контрактом чоловікам, які мають базову середню освіту.
За словами Єханурова, за чинним законодавством, право служити в Збройних Силах за контрактом мають чоловіки, які мають середню спеціальну, вищу або неповну вищу освіту.
Крім того, законопроект надає право служити за контрактом молодим людям з 18 років.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас