У Києві луснула чергова будівельна "піраміда" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві луснула чергова будівельна "піраміда"

Нерухомість
1846
Сергій Дмитрієнко, група інвесторів компаній-забудовників ТОВ "Марс" і ТОВ "НСЛ" заявляють про появу нової будівельної "піраміди" у столиці, у результаті діяльності якої постраждали понад 180 людей, що вклали гроші в будівництво житла за адресами вул. Мілютенка, 29А і вул. Березняківська, 4А.
У тексті повідомлення комітету із захисту прав інвесторів говориться про те, що станом на початок року будівництво на цих двох майданчиках так і не було почато. А з кінця 2005 року завдяки шахрайським діям колишнього головного бухгалтера двох компаній були розкрадені активи на суму 15 млн. грн. Загальна попередня сума збитку оцінюється в 25-30 млн. грн.
Комітет із захисту прав інвесторів акцентує увагу на тому, що понад 95% коштів, отриманих від інвесторів, були виведені генеральним директором компаній Ярославом Клацуном і головним бухгалтером обох товариств Іриною Кириченко через підконтрольні компанії і фірми.
Зокрема, як відзначають обдурені інвестори, на половину отриманих від інвесторів коштів закуповувалися будівельні матеріали, потім вони вивозилися на інші будівельні майданчики і перепродувалися третім особам, віддавалися в заставу під кредит у комерційних банках. Інша половина грошей направлялася на рахунки фіктивних фірм і "компаній-одноденок" і відразу переводилася в готівку, а самі фірми миттєво ставали банкрутами.
11 березня 2008 року зі слів заступника прокурора Деснянського району м. Києва інвесторам стало відомо про те, що їм відмовили в порушенні кримінальної справи за фактами шахрайства з коштами вкладників ТОВ "Марс" і ТОВ "НСЛ". Інвестори вважають, що відмова в порушенні кримінальної справи незаконна, що стало підставою до звернення до Прокуратури Києва і в Генеральну прокуратуру зі скаргою та клопотаннями - скасувати дану постанову
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас