Громадяни почали приєднуватися до позову проти добудови АЕС в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Громадяни почали приєднуватися до позову проти добудови АЕС в Україні

111
До судової справи проти компанії Енергоатом почали приєднуватися перші громадяни, які підтримують вимоги позивачів по припиненню протизаконної добудови Хмельницької та Рівненської АЕС. У свою чергу Громадський комітет національної безпеки України звернувся до широкої громадськості з закликом проявити свідому позицію та підтримати правозахисну ініціативу позивачів.
Сьогодні до позивачів за позовом до НАЕК “Енергоатом” приєдналися перші громадяни, які поділяють позицію позивачів, вважають свої права порушеними і вимагають припинити добудову ХАЕС-2/РАЕС-4. У той же час до Громадського комітету національної безпеки України надходять листи підтримки з Хмельницького, Нетішина, Рівного, Івано-Франківська, Харкова, Запоріжжя, в яких громадяни засвідчують своє бажання приєднатися до позову на стороні позивача в якості третіх осіб без самостійних вимог.
Киянка Любов Леванкова, яка однією з перших приєдналася до позову в якості третьої особи, в своїй заяві до суду зазначила, що, зважаючи на страшні наслідки аварій в атомній енергетиці, вона вважає, що енергоблоки ХАЕС-2/РАЕС-4 становлять загрозу її життю, а їх будівництво без позитивних висновків державної екологічної експертизи порушує її право на безпечне для життя і здоров‘я довкілля. Саме тому вона підтримує вимоги, що заявлені в позовній заяві до компанії “Енергоатом”.
Зважаючи на суспільний інтерес до судового процесу, Громадський комітет національної безпеки України сьогодні звернувся до політичних партій і громадських організацій з роз‘ясненням основних ідей та положень позовної заяви і закликав підтримати ініціативу членів Комітету по захисту права на безпечне довкілля. Адвокат позивачів Тетяна Монтян зазначила: “Судовий процес проти добудови ХАЕС-2/РАЕС-4 - це рішуча спроба боротьби з пострадянською системою, де людина є просто витратним матеріалом для держави. І свідомі громадяни, приєднуючись до цієї правозахисної ініціативи, забезпечать в суспільстві критичну масу для зрушень України в бік правової держави”.
Координатор Громадського комітету національної безпеки України, позивач Олексій Толкачов відзначив, що особливу роль у вирішенні судового процесу будуть відігравати засоби масової інформації. Олексій Толкачов: “Сьогодні ЗМІ можуть зробити розгляд справи за позовом до НАЕК “Енергоатом” дійсно публічним, прозорим і справедливим. Ми сподіваємося, що журналісти, висвітлюючи хід судової справи, будуть роз‘яснювати громадянам їх екологічні права й виховувати активну громадянську позицію, оскільки це суттєво підвищить правосвідомість населення і сприятиме розвиткові громадянського суспільства в Україні”.
За додатковою інформацією звертайтеся до Олексія Толкачова за тел.: (044)568-29-67
За матеріалами: Комітет Нацбезпеки України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас