"Газпром" купив частку в британській компанії TruRead — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" купив частку в британській компанії TruRead

Фондовий ринок
173
Російський газовий монополіст "Газпром" придбав частку в британській компанії TruRead, що займається поставками багатофункціональних електролічильників, повідомляє британська Guardian.
"Це перше поглинання, почате компанією в Британії, починаючи з літа 2006 року, коли "Газпром" купив невелику фірму-постачальника газу в Чеширі, Pennine Natural Gas, у якої 10 тисяч клієнтів, у тому числі і підприємство з виробництва сталі Sheffield Forgemasters, відзначає видання. - За словами "Газпрому", він має намір розширювати свою присутність на місцевому ринку і далі, незважаючи на те, що очікування із приводу швидкого придбання одного з головних роздрібних торговців газом - компанії Centrica - трохи померкли".
“Газпром”, що днем раніше після серйозних труднощів дійшов згоди з Україною із приводу оптових поставок природного газу, заявив також, що частка в TruRead допоможе йому “урізноманітнити свою діяльність” шляхом пропозиції інноваційних послуг, але відмовився повідомити розмір цієї частки та суму, за яку він її придбав.
За словами виконавчого директора Gazprom Marketing & Trading, британського підрозділу “Газпрому”, Віталія Васильєва, “в умовах зростаючої заклопотаності суспільства і державних органів із приводу необхідності скорочення викидів вуглецю в атмосферу, дана технологія, на яку поширюється авторське право, дозволить споживачам великої кількості сировинних товарів бути більш енергономічними, і контролювати використання енергоносіїв з меншими зусиллями та витратами.
Керуючий директор TruRead Саймон Слейтер (Simon Slater) сказав, що угода з “Газпромом” дала його компанії зелене світло для подальшого вдосконалювання її продукції та послуг, як у Великобританії, так і на міжнародному рівні.
За твердженням Guardian, британський уряд підтримує ідею використання багатофункціональних електролічильників, з яких енергетичні компанії можуть віддалено зчитувати дані, а споживачі - відслідковувати свої витрати. У довгостроковій перспективі уряд планує замінити 45 млн. старих газових та електричних лічильників на нові прилади
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас