Долар знову б'є свої антирекорди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар знову б'є свої антирекорди

Валюта
1383
Долар знову опустився в п'ятницю 14 березня до історичного мінімуму проти євро і перетнув позначку 100 ієн, підвищуючи ймовірність координованої валютної інтервенції з боку центральних банків “Великої сімки”.
Ослаблення американської валюти відбувається вже п'ять тижнів підряд. Долар знову оновив історичний мінімум до євро, що склав $1,5651. Потім долар трохи відкотився до $1,5623 о 6:10 за Лондоном в порівнянні з $1,5635 увечері в Нью-Йорку. Долар також торгувався по 100,36 ієн після того, як торкнувся позначки 99,85 ієн. Ієна також зміцнилася до 156,58 ієн за євро з 157,35 ієн увечері в Нью-Йорку. Dollar Index, що розраховує співвідношення долара до валют шести основних торговельних партнерів США, також опустився до рекордного мінімуму 71,731.
Японська ієна демонструє протилежну долару динаміку, зміцнюючись проти 16-ти найбільш активно торгованих валют. В основному це пов'язують зі скороченням використання арбітражної стратегії “Carry trade” в умовах високих ризиків інвестування в більш дохідні інструменти. “Carry trade” передбачає одержання кредитів у японських ієнах, які є найбільш дешевими у світі, і інвестування отриманих коштів у більш дохідні інструменти в інших валютах.
Настільки невтримне ослаблення долара починає турбувати фінансові відомства “Великої сімки”. Втім, напередодні міністр фінансів Генрі Полсон знову підтвердив офіційну позицію адміністрації Білого дому на підтримку сильного долара, що відображав би фундаментальні основи економіки. Однак саме у фундаментальних основах економіки і криється заковика. Очікується, що чергові дані щодо споживчої упевненості в США від Мічиганського університету покажуть зниження до мінімальної за 16 років позначки 69,3 пункти в порівнянні з 70,8 пункту в лютому.
Проте, питання про можливі валютні інтервенції не знімається. Банк Японії часто вдавався до продажу значних обсягів національної валюти, коли курс ієни наближався до 100 ієн за долар. З іншого боку, навряд чи Банк Японії піде на самостійні дії з вирівнювання валютних курсів без узгодження з іншими центральними банками. Очікується, що 12-13 квітня на саміті “Великої сімки” можуть пролунати сигнали про спільну валютну інтервенцію центральних банків, щоб виправити ситуацію на ринку
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас